joi, 27 august 2015

Scufița albastră III

   Încet, încet fetiței i se făcu frică și decise să se întoarcă acasă. Își dădu seama însă că nu mai știa exact pe unde venise și multe din lucrurile pe lângă care trecuse i se păreau deodată necunoscute. Nu luase în calcul drumul înapoi și nu fusese foarte atenta. Convinsă că se rătăcise copila începu să plângă și se așeză cu coșulețul lângă ea pe marginea drumului. Își scoase scufița o îmbrățișă și plânse și plânse până când adormi nu înainte de a simți două brațe calde ridicând-o de jos. Era însă atât de epuizată că nici nu putu să deschidă ochii să vadă cine o luase de acolo.
   Două zile mai târziu Mălina fusese găsită în orașul vecin în casa unor oameni de bine care o descoperiseră pe marginea drumului și anunțaseră autoritățile.
   Când părinții și bunicii veniseră să o ia pe Scufița albastră o gasiră jucându-se cu cei doi băieți ai familiei respective.
   Primii intrară părinții ținându-se de mână căci pierderea fetiței lor îi adusese, într-o atitudine matură, adultă, la înțelegerea importanței prezenței lor în viața acelui pui de om și deciseseră să mai dea o șansă familiei lor, nu doar de dragul fetiței ci de dragul acelei perioade minunate din viața lor care rodise în copilul bun și minunat ce îi aștepta și pentru care viața trecea altfel față de cum trecuse pentru ei, care crescuseră cu ambii părinți.
   Zărindu-i Mălina li se aruncă în brațe și printre lacrimile și sărutările mamei, fetița repeta în neștire.
   -Îmi pare rău că lupul a trebuit să vă mănânce doar pe voi, îmi pare rău că lupul a trebuit să vă mănânce doar pe voi. 
   Părinții se priviseră nedumeriți dar nu puseră întrebări. Singurul care înțelesese cele spuse de fetiță fusese bunicul, căruia i se umpluseră ochii de lacrimi pe care și le ștersese fără să fie văzut cu scufița albastră căzută de pe capul copilei, ducând-o la ochi și apoi la buze, sărutând-o cu pioșenie.Scufița albastră reîntregise o familie. 
   
                                  SFARSIT
   
   Poveste inspirată din dorul unor copii de părinții lor !



   
   
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu