luni, 5 octombrie 2015

Oamenii sunt precum formele de relief

   Câmpie sau luncă, deal sau colină, munte sau versant, toate alcătuiesc un tot unitar ce dă frumusețe și unicitate peisajului unei țări.
   În același mod, noi oamenii suntem asemănători acestor forme de relief, care dau frumusețe și diversitate acestei minunate lumi în care trăim, îngăduiți de divinitate, cu rolul și misiunea noastră în planul divin, așa cum ele au fiecare semnificația și importanța ei în evoluția planetei.
   Omul-câmpie este omul bun și roditor la care semințele bunătății îi încolțesc cu prisosință în inima-i mustind de seva îngăduinței, mângâiate de căldura din sufletul său mereu însetat de fapte bune. Omul-câmpie este deschis cât vezi cu ochii împrejurul lui. El are tot timpul de oferit celor din preajmă recoltă bogată de prețuire și iubire, și este atât de lin, încât nicio denivelare nu strică armonia sufletului său.
   Din când în când arșițele din viața lui îi pot usca dragostea de viață și încrederea în aproapele său, iar printre crăpăturile lui de om brăzdat de secetă răbufnește uneori amărăciunea de a fi pământ dogorit de "focuri" pârjolitoare.
   Dar omul-câmpie nu se dă niciodată bătut în fața sorții, și așteaptă cu răbdare ploaia mănoasă a vremurilor bune care să-l răcorească și să-l ajute să uite cât de greu i-a fost.
   Omul-câmpie nu se consideră niciodată mai presus de semenii săi și își acceptă cu îndârjire destinul său de a se usca și încolți într-o altă recoltă.
   Omul- colină este cel pentru care câmpia a reprezentat o altă existență de care își amintește cu drag, și care se află aici pe pământ în așteptarea următoarei existențe pentru a deveni om-munte.
   El este omul de care greutățile și amărăciunile vieții nu se lipesc, alunecând repede la poale asemeni ploilor de vară ce îi răcoresc pășunile. El știe să se ridice de jos, chiar dacă uneori încovoiat de durere,și  nu se lasă ușor străbătut de picioare nepregătite să pășească în sufletul său.
   Omul-colină este omul care îți poate părea ușor de ridicat la nivelul lui, dar care te poate face să înțelegi cât de greu este să urci pieptiș până la inima lui, inimă ce îi așteaptă răbdătoare doar pe cei care depun efortul de a rămâne pe vârful lui. El este tolerant și înțelegător cu omul-câmpie și respectuos cu omul-munte cu care se simte din ce în ce mai înrudit.
Sursa foto- Internet


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu