marți, 6 octombrie 2015

Oamenii sunt precum formele de relief II

   Omul-munte este omul semeț care a reușit prin efortul lui propriu să atingă cu fruntea cerul. Sunt oameni colțuroși obișnuiți cu vicisitudinile vieții. Cărarea spre sufletele lor prometeice te face să le înțelegi valoarea și să te simți alături de ei un om ales să le mângâie fața uneori înnorată, alteori înnegurată de viața la înălțime .Sunt în același timp oameni ascetici și dificil de cucerit, inspiră teamă și aroganță celor care vin prea de jos și nu sunt pregătiți să înceapă urcușul vieții lor.
   Omul-munte este omul care, atunci când te ține de mână, îți dă sentimentul că ai devenit copilul răsăritului, că vei avea șansa să te bucuri cel dintâi de razele de soare ce-ți vor scălda trupul în căldură si vitalitate.
   Omul-munte știe secretul abisurilor existențiale pe care ți le va împărtăși în momentul când pășești pe cărările lui întortocheate în căutarea celui mai bun drum pentru a ajunge sus și a rămâne acolo, cu vântul răscolindu-ți parfumul dorului de viață.
   Vei respira cu nesaț aerul curat, rarefiat și pur și te vei simți în preajma lui binecuvântatul Cerului.
   Câmpie sau luncă, deal sau colină, munte sau versant, toate se oglindesc în sufletul nostru, al oamenilor care trăim printre ele, minunându-ne de măreția și spectaculosul lor.
   Mi-ar plăcea să privim cu atenție în jurul nostru, să descoperim printre noi, prețuindu-i pentru ceea ce sunt și au de oferit pe oamenii-câmpie, oamenii-colină și oamenii- munte.
   
   

Sursa foto-Internet   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu