sâmbătă, 12 decembrie 2015

Mergeti mai departe !

    Scriam acum ceva vreme despre singurătate și impactul ei asupra structurii sufletești a celor mai mulți dintre noi și despre cum poate să fie redusă prin atitudinea pe care o avem față de oamenii cu care ne intersectăm de-a lungul vieții.
   Există milioane de femei singure și milioane de bărbați singuri pentru care apăsarea generată de absența cuiva în viața lui generează frustrare, uneori disperare și chiar gesturi extreme.
   Cei mai mulți dintre ei visează necontenit la găsirea acelui suflet pe care să îl aibă alături necondiționat ca mijloc de eradicare a singurătății, spunând că frumusețea sufletească, bunătatea, gingășia, prietenia și afectivitatea sunt tot ceea ce contează în construirea unei relații în detrimentul atracției fizice, a realizărilor profesionale, a potrivirii de gusturi, pasiuni, interese, gesturi, educație, etc.
   Și totuși, dacă am face un experiment așezând la un loc un număr de n femei singure și un număr de n bărbați singuri, șansele de a-și găsi mult râvnitul suflet sunt extrem de mici. De ce? Pentru că, după părerea mea, ceea ce scapă tuturor, este importanța căutării. Uneori, cei mai mulți dintre ei, nici măcar nu  percep mecanismul acestei căutări, aproape insesizabile. Ea se petrece acolo, în interiorul nostru, o căutare asiduă, la care participă întreaga noastră ființă, angrenată cu toate simțurile care funcționează ca niște senzori ai potrivirii. Ni se poate întâmpla să apreciem fizic, intelectual, comportamental o persoana, și totuși să știm după primele 10 minute în care ne-am aflat în prezența persoanei respective, că nu este ceea ce căutăm, că viața noastră nu se va împleti niciodată cu a lui sau a ei, indiferent cât de singuri am risca să rămânem.
   Și atunci ? Atunci poate ar trebui să ne lăsăm purtați de valul acestei căutări, care ne poate face eroii unor experiențe frumoase din care am putea învăța că, asemeni unei călătorii, important, mult mai important este drumul spre destinația finală și nu atingerea ei.
   La capătul acestei căutări se va afla negreșit ceva-ul acela care ne va aduce liniștea interioară pe care o dorim, dar de noi depinde să facem din această căutare o călătorie frumoasă cu popasuri experiențiale, care să facă să merite oprirea.
   Vor fi poate mulți, sceptici, care vor spune că exista riscul ca la capătul acestei căutări să nu ne aștepte nimic. ! Și ce? Voi spune eu, ce importanță mai are, atunci când ești plin de frumos? Și apoi cine hotărăște când și unde trebuie să ne oprim? În existența asta? În cea viitoare? Keep going ! Mergeți mai departe !

Sursa foto -Internet ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu