miercuri, 28 septembrie 2016

E bine să știi !

E bine să știi că deși zahărul este dulce, atunci când ai gura amară, încărcată de gustul durerilor ce s-au impregnat în cerul gurii, va fi greu să te bucuri necondiționat de dulceață pe care ceilalți o simt, stând la aceeași masă cu tine și savurând nepăsători aceeași prăjitură, lăudându-i aromele, textura și cerând încă o porție în timp ce tu simți că mănânci degeaba.
E bine să știi că deși păsările zboară, făcându-te să le invidiezi libertatea și expansiunea spre cerul albastru la care râvnești să ajungi într-o zi, nu e ușor să fii pasăre călătoare fără să știi unde e de fapt acasă, luandu-ți de fiecare dată rămas bun de la niște locuri, in drumul tău spre altele, pe care nu știi dacă le vei mai găsi la fel, și nici dacă te vei mai intoarce cu bine in cele pe care te pregătești să le lași în urmă.
E bine să știi că deși soarele răsare în fiecare dimineață, nu întotdeauna razele  lui sunt de folos inimilor înghețate sau împietrite, pe care nici bucuria, nici lumina nu le mai pot face să devină ce au fost înainte de ieri.
E bine să știi că deși ieri a trecut și ai ajuns cu bine în minunata zi de astăzi, ea va rămâne în interiorul tău cu toate amintirile care și-au săpat urme adânci în sufletul ca să știi că a fost o zi trăită, nu o zi irosită.
E bine să știi că deși timpul nu se oprește niciodată în loc, chiar dacă te-ai încăpățâna să renunți la măsurarea lui, sunt ani care s-au scurs într-o clipă și clipe care s-au târât ca niște ani, mușcând dureros din interiorul tău erodat de îndoială și frâmântări.
E bine să știi că dacă niciodată nu înseamnă vreodată nici întotdeauna nu e musai să însemne mereu, căci veșnicia și eternitatea, deși sinonime, aparțin lumii de dincolo și nu e pentru noi deocamdată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu